Üzlethelyiség helyett webáruház a környezetünk védelméért

Én egy olyan családban nőttem fel, ahol mindig is nagyon figyeltünk a környezetünk védelmére. Most nem arra gondolok, hogy a bútorainkra, egyéb tárgyainkra vigyáztunk, hanem az anyatermészetre. Olyannyira, amennyire csak tudtunk. Én egy családi házban nőttem fel, aminél ugye fontos tudni, hogy több hulladékot termel az ember. Mindig mindent szelektíven gyűjtöttünk, soha semmit nem kevertünk össze. Annyira beleivódott az életembe ez a szemlélet, hogy évekkel később, amikor felnőtt lettem, óriási ötletem támadt!

Elkezdtem építeni a saját bizniszemet, ami szintén környezetvédelemmel kapcsolatos. Arra gondoltam, hogy újrahasznosított tárgyakat fogok árulni, egészen konkrétan, telefontokokat. Nem csak telefontokok, hanem különböző telefonos kiegészítők is lesznek a palettámon.

Több okból kifolyólag döntöttem a webes piac mellett. Első sorban arra gondoltam, hogy ezzel is védem a környezetet, ha nem üzletem lesz, hanem csak a neten leszek jelen, hisz az üzletben használok gázt, áramot, vizet. Másodsorban azért esett a választásom a webáruházra, mert az olcsóbb is, mint hogy béreljek vagy vegyek egy üzletet, főleg kezdő vállalkozóként. Nem rossz ötlet egyébként szerintem ez az újrahasznosított telefontok dolog, mivel elég ritka lesz, ha valakinek ilyenje lesz. Mára már eléggé kinőtte magát az okos telefon használata, így nagy kultusza lett a különféle telefontokoknak is. Van szilikon, műanyag, fém és ezen belül is millió féle. Van, ami akkumulátor van beépítve, van olyan is, amelyikbe sörnyitó. Én úgy szeretném csinálni ezt az egészet, hogy az újrahasznosított anyagokból készült tokok ne legyenek lefújva, beszínezve. Ez több okból is jó. Jó azért, mert így biztosan nem lesz kettő ugyanolyan telefontok, mindegyik teljesen egyedi lesz. Azért is jó, mert így nekem sokkal, de sokkal kevesebbe fog kerülni az előállítása. És azért is jó, mert így az, aki ilyet rak a telefonjára, hirdetni fogja a környezetvédelmet, akár akarja, akár nem, hisz egyből látszik rajta, hogy préselt, újrahasznosított (főként) műanyagból készült.

Mindehhez keresnem kellett egy céget, aki webáruház készítéssel foglalkozik…

Rövid keresgélés után rátaláltam a Grent Média oldalára. Pontosan úgy csinálják, ahogy én azt kigondoltam. Teljes mértékben egyedi, profi és optimalizált webáruházat készítenek mindenkinek. Én is igyekeztem egyedi lenni az ötletemmel, ezért olyan innovatív céget akartam találni, akik szintén egyedit tudnak nekem adni, ők ilyenek voltak. Hozzá kell tennem, hogy még nincs kész, éppen most folynak az egyeztetések, de már most alig várom!

Ellenben kiderült, hogy az egyik kedves ismerősömnek már készítettek webáruházat. Véletlen akadtam rá a referenciák között. Az a durva, hogy Ádámot mindig is irigyeltem a webáruháza miatt, és nem is tudtam, hogy azt is a Grent Média készítette. Számomra eléggé sokkoló volt, mert belegondoltam, hogy nekem mennyire jó webáruházat fognak készíteni. Ettől lettem ám csak igazán izgatott!

Ádám elmesélte, hogy szerinte a legjobb webáruház készítő cég. Elmesélte azt is, hogy nagyon profi munkát végeztek, végig, minden lépésnél nagyon durván alaposak és precízek voltak. Úgy érezte, hogy egy percig se kételkedhet, mert tudta, jó kezekben van a vállalkozása webes felületre történő átültetése.

És ha még ez sem volt elég…

Ádámmal, amikor már nagyon belemerültünk, szóba jött, hogy egy középiskolás osztálytársunk bioboltot nyitott. Na de ez hagyján! Az ő webáruházát is ők készítették. Én persze azonnal ráírtam, és elújságoltam neki, Kevin pedig elkezdett magyarázni nekem, hogy nehogy más céget válasszak, nehogy elszalasszam ezt a lehetőséget. Teljesen le voltam döbbenve, hogy ennyire nagy hírük van, de aztán néztem a grentmedia.hu nevű weboldalukat, ahol írták is, hogy több, mint 300, azaz háromszáz elégedett ügyfelük van. Ez azért eléggé felpezsdített, hogy én is ezek köze az ügyfelek közé tartozhassak, és én is egy csodálatosan működő, frankón optimalizált, egyedi és szuper webáruházzal büszkélkedhetnék. Szerintem biztosan minden rendben lesz a webáruház készítéssel és egyébként a szüleim is nagyon büszkék rám, már most! Így, hogy kitaláltam ezt a dolgot, eléggé betaláltam náluk, mert ők tényleg nagyon sokat adnak a környezetvédelemre. Kicsit az utóbbi években eltávolodtunk egymástól, mert nagyon más vizeken eveztünk, más dolgokkal foglalkoztunk, de most ez újra összehozott minket és annyira jó érzés ez, hogy a szüleim ilyen büszkék rám. Mondták, hogy alig várják már, hogy lássák az újonnan elkészített webáruházamat. Szerintem úgy lesz megcsinálva a fejléc, hogy saját fotóból egy újrahasznosított préselt lap lesz a háttér, és a kattintható ikonok pedig összegyűrt ásványvizes üvegek lesznek, de nyilván ez még nem tuti, viszont ezen a vonalon szeretnék elindulni. Természetesen a Grent Média szakembereivel is fogok konzultálni. Mindenképpen úgy szeretném, hogy minden meg legyen beszélve, teljesen le legyen tisztázva, hogy a későbbiekben ne legyenek ebből bonyodalmak. Azt mondták, hogy webáruház karbantartást is vállalnak, így majd a jövőben is fogok tudni rájuk számítani szerencsére. Ez azért elég megnyugtató, hiszen én nem vagyok egy nagy technikai zseni, ezért nekem mindenféleképpen kelleni fog némi segítség és útmutatás, de azt mondták, hogy semmi akadálya nincs ennek, itt azért nagy kő esett le a szívemről, bevallom őszintén. Az, hogy pedig mennyibe fog kerülni, sok minden befolyásolja, de ők például még erre is külön kitérnek, hogy milyenek folyamatokon keresztül fog összeállni például az árajánlat is.

Bízok a legjobbakban, remélem jó webáruházat készítenek majd nekem!