Természet, természetes szappan, tavaszi levegő és, hogy mi lesz a fészekben

Amikor hosszú a tél, vagy inkább fagyos, akkor annál jobban várom a tavasz közeledtét, hogy virágozzanak a virágok, zöldé váljanak a megjelent levelek a fák ágain, felébredjen a természet.

Az idei is ilyen volt, egy hosszú és fagyos tél.

A jó oldala, hogy több alkalmunk is volt rá, hogy szabad ég alatt egy befagyott tavon korcsolyázzunk, többek között a Balatonon is, ami egy igen különleges élményt nyújt mindenki számára, hiszen a Balcsiról inkább a nyár jut eszébe az embereknek.

De a saját kis városomban is volt több tó, ami alkalmas arra, hogy korcsolyázzunk rajta és igen hangulatos a barátokkal lemenni kicsit csúszkálni, ha van rá lehetőség.

Azonban a több hetes hideg után megjön az első tavaszi meleg, több mint tíz fok van kint és innentől kezdve már nem a gyönyörű, hó borította tájat várod, hanem, hogy mikor rakhatod el a nagykabátot.

Ahogy telnek, múlnak a napok, hetek  egyre inkább úgy érzed, hogy neked is van keresni valód a természetben.

Meg a garázsban.

Igen, elő kell venni a biciklit, hiszen ilyenkor már nincs az a luxus, hogy a hideg miatt kocsival furikázzanak minden fele, erről nem is egy helyen lehet olvasni a neten, ez egy megszokott dolog, és jó az egészségednek is, hiszen mozogsz kicsit.

Nem utolsó sorban meg a környezetet is véded, ha nem autóval közlekedsz, mert a bicikli nem bocsát ki káros gázokat.

Mindig próbálom motiválni magam, hogy mozogjak, sportoljak valamit és nem csak amikor jó idő van, hiszen a nyári alak azt mondják, hogy télen készül és ez igaz is.

Azonban, amikor kisüt a nap, az elkezd emlékeztetni arra, hogy hát igen, lassan lassan, de itt van a bikini szezon és a miatt is ki kéne merészkedni a természetbe, hogy az arcom is nyerjen egy kis színt, ne Hófehérkeként merészkedjek ki az utcára, amikor eljön az ideje, meg, hogy kicsit mozogjak is természetesen.

Ideális ez az időszaka az évnek a kutyasétáltatáshoz is többek között, vagy, hogy elmenj futni, ami szerintem az egyik legjobb alakformáló mozgásforma.

De ha itt a tavasz, akkor a húsvét és vele együtt a nyuszi is eljön, de mostanában lusta telepakolni a fészket, ezért van, hogy ezt a feladatot magunknak kell elvégezni, hiszen annyi gyerek van a Földön, hogy neki épp elég nagy feladat az ő fészküket megpakolni.

És sajnos a színes tojásokon kívül meg persze a Kinder tojáson kívül mást is jó lenne találni, vagy épp ellenkezőleg, belecsempészni a kis fészekbe.

Elég sokat kutakodtam az interneten, meg a hirdető újságokban is, hogy mit rakjak bele az idei fűvel összebarkácsolt fészkünkbe, aztán voltak is ötleteim, de nem nagyon akartam a költségvetést megemelni, szóval végül lemondtam az új tévéről, a bicikliről, a szaunáról meg a jakuzziról is.

Egyik hétvégén a jó idő örömére elmentünk a családdal wellnessezni egy közeli fürdőbe, ahol végre ihletet nyerhettem az ott kiállított, természetes összetevőjű szappanokból.

Gondoltam, hogy ez tökéletes ajándék lesz a család minden tagja számára, hiszen a természetes összetevőknek és alapanyagoknak köszönhetően a szappan allergiás reakciót vagy bőrirritációt nem okozhat, bár szerencsére úgy tudom, hogy ilyen téren más is csak pozitívan hat a családtagjaim szervezetére, bőrére.

Továbbá több illatban is kapható, ráadásul még más hasznossággal is, például van, ami feszesíti a bőrt, van, ami a bőr pH értékét állítja helyre és akad olyan is, amely puhítja a bőrfelületeket, szóval van is miből válogatni.

Így egy szép tavaszi délutánomat, amikor nem volt semmi dolgom, ki is használtam és visszatértem a fürdőhelyre, hogy vehessek ott szappanokat, ezzel örömöt szerezve a családom számára, amikor megpillantják a fészekben az ajándékokat és megkönnyítve a húsvéti nyúl dolgát, hogy nem neki kell rólunk is gondoskodni, bár tudom, hogy szívesen megtenné.

El is jött a nagy nap, és, hogy kicsit magamat is meglepjen, magamnak is vettem szappant, egy bőrfeszesítő hatásút, hát persze, hogy a bikini szezon miatt, hogy biztosra menjek.

Én a saját ajándékaimat becsomagoltam, mert, ahogy karácsonykor is mindig szépen bekötve adjuk oda az ajándékokat, így gondoltam, hogy a fészekben is jól fog mutatni a sok színes papír.

Nagy megdöbbenésemre azonban, amikor reggel kivonultunk a fészekhez, akkor arra lettem figyelmes, hogy így is van benne kettő szappan.

Gyorsan átszámoltam az enyéimet, amit most akartam belerakni, hogy meg van-e mind és igen, mind a három szépen be volt csomagolva, szóval itt valami másról volt szó, nem pedig az én feledékenységemről.

Kiderült, hogy anyukámnak is úgy megtetszettek ezek a természetes alapanyagokból készült szappanok, hogy ő is visszament később a fürdőbe és vett nekem meg a nővéremnek egy egy darabot ajándék gyanánt, aminek persze én nagyon örültem, mert így már kettő szappanom is lesz, mert ugye magamat is megleptem eggyel.

Hát nem véletlen, hogy egy családból származunk, egyre gondolunk, egy ajándékot veszünk meg persze együtt voltunk pancsolni és áztatni magunkat, ahol lehetett kapni a szappanokat, így nem csodálom, ha anyukámnak is megtetszett az ötlet, hogy ilyennel lepjen meg minket, de legalább ő is kapott, mert én vettem neki is.

Úgyhogy idén húsvétkor nem hímes tojással volt tele a fészek, hanem szappannal.