Tehetünk ennél többet?

Ábel egy gyerekkori barátom, mindig együtt játszottunk régen. Majd általános és középiskolába is egy osztályba jártunk. Érettségi után mentünk más irányba, de a barátságunk szerencsére megmaradt. Engem a tolmács szakma érdekelt, ő pedig a környezetvédelem iránt érdeklődött, már egészen kicsi kora óta. Ez leginkább talán a szülei érdeme, hiszen ők is ilyenek, de úgy gondolom, hogy ez a helyes szülői hozzáállás. Egy ember jelleméhez nagyban hozzájárul az, ha tiszteli és óvja a környezetet, ez sokat elárul mindenkiről.

Ábel és a szülei most egy közös, nagy projektbe fogtak. Elektromos padlófűtés lesz a szülői házban.

Ugyan Ábel már külön lakik, nagyon sokat szokott segíteni a szüleinek. Rendszeresen hazajár és nem ritkán pénzzel is segítette őket. Ez most is így van. Közös környezetvédő projektjük lesz az elektromos padlófűtés. Mondanom se kell, hogy ezzel teljesen meg tudják oldani a háznak a melegét. Nincs több gázszámla, és nincs több kegyelemdöfés az ózonrétegnek sem. Már évek óta szeretnének áttérni az elektromos padlófűtésre, de mind Ábel szüleinek, mind Ábelnek spórolnia kellett rá sokat. Mivel nekik már egy kész házba kell az elektromos padlófűtés rendszerét beépíttetni, így meg kell bontani a járólapot, ami helyett, újat szeretnének, nyilván ez is költséges lesz. Mindettől függetlenül, jó ötletnek tartom és támogatom is őket ebben. Szerintem tiszteletreméltó, hogy Ábel ilyen ember lett, és a babérokat a szülei arathatják le. Szó szerint kifizetődő volt, hogy ilyenre nevelték a gyereküket.

Az elektromos padlófűtés az egész házban lesz, így nem kell többet amiatt aggódniuk, hogy bármelyik szobában hideg lenne télen. Kivételesen jó, kopásálló anyagból készülnek a csövek, így még szerintem Ábel unokáit is bőven kiszolgálja majd az elektromos padlófűtés rendszere. Rendkívül hatékony is, ami szintén nem elhanyagolható. Az összes ehhez kapcsolódó információt Ábel szedte össze. Ő „jobban ért a számítógéphez” a szülei szerint, így az övé lett a feladat, megtalálni a lehető legjobb céget, ami ezzel foglalkozik. Ábel szinte már élvezte is a keresgélést, de hamar rátalált az elektromospadlofutes.info weboldalra, így nem sokáig élvezhette az interneten való keresgélést. Nem mintha bánta volna, sőt. Inkább örült, hogy ilyen hamar megtalálta azt a céget, amire szívesen bízná a szülei házát. Mivel neki is sok pénze benne lesz, mint támogatás, így Ábel is még inkább a maximumra törekszik. Ha nem lenne benne a pénze, természetesen akkor is a legjobb tudása szerint járt volna el.

Az elektromospadlofutes.info olyan weboldal, ahol könnyen érthetően van leírva minden, amit az elektromos padlófűtésről csak tudni érdemes annak, aki ilyet szeretne az otthonába. Pár napja este át is jött Ábel, és szinte már az első 5 percben a honlapot néztük, és olvastunk rajta sok hasznos információt. Olyan kielégítően elegendő információ raktak fel, hogy még így laikusként se maradt bennünk megválaszolatlan kérdés. Vagyis de. Egy kérdés maradt. Mennyibe is kerül ez?

Természetesen ezt nem lehet csak úgy kiírni, hiszen alapos helyszíni szemle kell ahhoz, hogy egy korrekt árajánlatot kaphasson az ember. Sok dologtól függ az ár, leginkább attól, hogy mekkora területet kell lefednie az elektromos padlófűtésnek. Nem is olyan sokára elérkezik az idő, hogy kérni fognak árajánlatot, addig is még át kell beszélniük jó pár dolgot ezzel kapcsolatban.