Tegyél a bolygóért, vásárolj használt dolgokat

Ma egy újabb dologról szeretnék mesélni nektek, amivel hasznosak lehetek a bolygónk és a környezetünk védelme érdekében. Ez pedig nem más, mint a használt tárgyak vásárlása, másodkézből, valamint ennek fordítottja: nem használt tárgyaid továbbadása másoknak, ahelyett, hogy a szemétbe dobnád őket. Vannak emberek, akik ezt megalázónak találják valamilyen oknál fogva. Ők azt hiszik, hogy azzal tudják igazolni a státuszukat, ha mindenből újat és drágát vásárolnak. Pedig, bizonyos emberek szemében, mint például én és más környezetvédők, ez számít igazán megvetendőnek. Használt dolgokat is lehet nagyon jó állapotban vásárolni, használt dolgok közül is lehet menőt és drágát vásárolni, nem kell elítélni ezt az egész rendszert. Az emberi elme el sem tudja képzelni, hogy mennyire sok szemetet sikerült felhalmoznunk, amióta az ipari forradalomnak köszönhetően mindent elkezdtünk tömegesen gyártani. Ráadásul rengeteg olyan terméket is, ami nem létfontosságú szükséglet, és csak fölöslegesen gyűjtjük.

A használt, de még használható állapotban lévő dolgaidtól való megszabadulás egyik legjobb módja az aprohirdetés feladása. Ehhez én nagyon szívesen ajánlom nektek a Nextapro oldalt, ahol a vásárlók rengeteg szűrő alapján tudnak rád találni, ha pontosan arra van szükségük, amit te árusítasz. Először is, ki tudod választani, hogy milyen kategóriában adod el a termékedet, azon belül pedig alkategóriát is tudsz választani. Aztán jó dolog még az is, hogy megye és település alapján is rád tudnak találni a lehetséges vásárlók. Ez főleg akkor fontos, ha akkora méretű termékről van szó, amit már nem nagyon lehet postázni és személyesen kell átadd a vásárlódnak.

De ugyanez fordítva is érvényes. Ha szükséged van valamire, bármikor nyugodtan vásárolhatsz használt termékeket erről az oldalról, és ha szűrsz település alapján, akkor könnyen hozzá is tudsz jutni a vágyott dologhoz.

Ezzel pedig körforgásban és életben tartod a tárgyainkat, amíg végleg tönkre nem mennek, és már nem tudod használni őket. Ekkor következik az újrahasznosítás, de azt már egy másik cikkben mesélem el.

Én már régóta használom a Nextapro oldalt vásárlásra és a már nem szükséges cuccaim eladására egyaránt. Eddig még nem nagyon volt lehetőségem csalóval találkozni, de feltételezem ez azért van így, mert az oldalnak nagyon komoly szabályai vannak ezt illetően, szóval ettől sem kell félnetek. A szabályok mellett pedig külön tanácsokat is, például, hogy soha ne utaljatok előre, bármennyire is kéri a terméket árusító személy. És ha valaki gyanús, jelenteni lehet őt a Nextaprónak, akik ez ügyben nagyon együttműködőek és segítőkészek