Szemétválogatás közben ráébredtem, hogy fogorvoshoz kellene mennem.

Érdekes dolgok jutnak az ember eszébe hétköznapi tevékenységek közben. A gyerek kidobott egy játék vámpír protézist a kukába, és miközben szemléltem és gondolkodtam, hogy egyrészt minek és honnan volt neki ilyen, másrészt pedig melyik kukába dobtam, rájöttem, hogy fogorvoshoz kellene mennünk, az egész családnak.

Már jó idő eltelt, hogy nem voltunk, pedig megígértem a dokinak, hogy nem fogom elbliccelni a kontrolokat. 5 évvel ezelőtt, miután megszületett a gyermekem automatikusan romlani kezdett a fogazatom. Állítólag ez természetes folyamat, bár én nem igazán vagyok vele kibékülve. Nagyon megszenvedtem a terhességet, nem csak fog fronton, nekem hullott a hajam is, és nagyon durva hátfájásom is volt. Na, nem, mint ha panaszkodni szeretnék, nekem a gyermekem minden fájdalmat és kínlódást megért, de azért nem volt kellemes, hogy őszinte legyek. Azóta a hajam visszanőtt magától, a fájdalmak is elmúltak a hátamban. De a fogazatom helyreállításáról magamnak kellett gondoskodnom. Nagyon sok idő volt, mire találtam jó fogorvost, ezt nem bízhattam a véletlenre, hiszen hiányoztak fogaim, sok volt, ami elromlott, egy ilyen komplett kezelés pedig nagyon sokba kerül, ha valaki elrontja, nincs lehetőségem, se időm, hogy elölről kezdjem az egészet. Végül ajánlottak egy jó klinikát, láttam referencia munkákat is tőlük, és oda mentem el. Nem fogom megbánni, míg élek, mert annyira szép munkát végeztek, hogy a mai napig is csak ámulok rajta. És ha összességében vesszük, igazán nem is került sokba, mert nagyon jó minőségű fog implantátum került a számba, ha szerencsém van, talán végleg megmarad. Csak megígértem az orvosnak, hogy mivel ezt gondozni kell, és nem szabad elhanyagolni, mindenféleképpen megjelenek a félévenkénti kontrolon, nem lazásodom el. Na, eddig a harmadiknál tartunk, amire nem mentem el, és most, hogy a kukába készülök dobni ezt a játékfogsort, lejátszódott előttem a kép, hogy ezt fogom csinálni a saját drága fog implantátumommal is, és elszorult a szívem. Anyuka létemre hogy lehetek ennyire felelőtlen? Nekem példát kellene mutatnom, nem pedig ellinkeskedni egy olyan fontos dolgot, mint a fogápolás?

Nem is késlekedtem, azonnal kértem időpontot az online rendszerben, mert ennek fele sem tréfa, amit én művelek. Remélem, egyszer megkomolyodom ezen a téren, és nem egy kukából kihalászott mű protkó fogja eszembe juttatni, hogy fogorvoshoz kell mennem.