Szakdolgozat írás irattár felkereséssel

Alig vártam, hogy elérkezzen ez az idő is, annyit tanultam és már vártam, hogy a felsőfokú tanulmányaim végére érkezzem. Rögös volt az út, de minden pillanata megérte, már csak egy fél év választ el attól, hogy környezetmérnök legyek. A szakdolgozatom témája pedig az óceánokban felhalmozódott műanyag szemét károsító hatása, és a megoldás keresése, hogyan is lehetne eltüntetni és újrahasznosítani azt a felbecsülhetetlen mennyiségű műanyag anyagot a Föld vizeiben. Alternatív megoldásokat kerestem interneten és saját kútfőből is, hogy milyen módszerekkel lehetne újrahasznosítani a műanyag hulladékokat. Valamint rengeteget jártam könyvtárakba és irattárakba, hogy az anyagomat időben össze tudjam állítani és a felállított tézisemet és javaslataimat alá tudjam támasztani.

Ennek köszönhető volt, hogy az irattárban már névről ismertek az ott dolgozók és mindenféle személyes jellegű, vagy éppen a munkájukkal és az irattárban történt változásokról, annak felújításáról is részletesen tudtam mindent. Nagyon érdekes volt, hogy mennyire nyitottak lesznek az emberek, azt is elmondták, hogy új az irattár, mivel annak vezetője talált egy remek céget, akik különböző polcrendszereket forgalmaznak. Gördíthető polc beszerelése zajlott a nyár folyamán, aminek az ott dolgozók nagyon örültek, mivel ezáltal a polc által, még több hasznos anyagot tudnak tárolni kisebb helyen, így még több kutatónak és szakdolgozatot készítő diáknak tudnak érdekes, informatív anyagokat nyújtani a munkájukhoz.

De hogyan is néz ki, hogyan is kell elképzelni ezt a polcrendszert.

Erre is választ kaptam az ott dolgozó irattárosoktól, még ha talán igazán nem is kérdeztem rá. Gördíthető polcrendszer egy nagyon praktikus és helytakarékos rendszer, mivel egy sínen keresztül a megtelt polcok egymásra tolhatóak, ezáltal helytakarékos és több sor, több anyag fér el ugyanakkora helyen. 
Raklapos és karos állványokat lehet egy motorra rászerelni, melyek egy acélgörgő segítségével gördül egy sínen, ami a padlóba van süllyesztve. Ez a megoldást teljesen alkalmas iratok tárolására. És a sorok mozgatása történhet manuális módon, illetve elektromosan is.

Ezt az irattár vezetője választotta ki, nagy utánajárásokat követően, de ez a remek cég, akiknél megrendelte, nagy segítséget nyújtott neki, azzal, hogy a termékeik mellett részletes termékleírást tüntet fel, ahol az árusított termék paraméterei mellett, még jelzi azt is, hogy milyen típusú raktárba, irattárba ajánlják, és mit lehet rajta tárolni, ezen felül képekkel is illusztrálja a termékeiket.

Ezek mind-mind nagy segítség egy raktározásban kevésbé jártas vásárló számára. Könnyebb lesz a döntés ezen könnyítésekkel, a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy vevőik minden igényét kielégítsék, és hasznos, biztonságos tárolórendszerrel gyarapodhassanak.

Gördíthető polc pont ilyen terméke a cégnek. Azon felül, hogy az irattár vezetője kért egy árajánlatot, személyesen egy műszaki szakember mérte fel a raktáruk méreteit és kapacitását, természetesen előre egyeztetett időpont alapján történt ez a látogatás. Ezen látogatás alkalmával lehetőség nyílt a feleknek, hogy a vevő oldalról kérdezzen és ötletekkel lássa el a műszaki szakembert, a szakember pedig megerősítette a vásárló döntését, hogy ezen helyiségben és iratok tárolására a gördíthető polcrendszer nagyon is kiváló lesz. 
Miután felmérte a helyiséget, a műszaki szakember elkészítette az árajánlatot a látványtervekkel, amit az irattár vezetője rögvest elfogadott, mert nagyon kedvező árkalkuláció volt.

A legyártás után, a cég saját emberei érkeztek és nem csak a szállítást eszközölték, hanem az összeszerelést is végrehajtották. Rendkívül precízen és nagy szakértelemmel álltak a munkához, figyelembe vették, hogy irattár olyan funkcióval is rendelkezik, hogy az iratokat valakik éppen olvassa, ezért csendben, de nagyon gyorsan dolgoztak.
Miután a sínek és a sorok elhelyezésre kerültek, kipróbálták a működését, és a működést, elektromos vezérlést és a manuális összecsukást is megmutatták az irattárban dolgozók körében. Tanácsokkal és praktikákkal látták el a dolgozók azon részét, akik mindennapi munkájuk alkalmával használni fogják a polcrendszert. 
Nagyon kedvesek és segítőkészek volt, ez a jellemzés az egész cég profilját érinti, mondták el az irattárban dolgozók. Örültem annak, hogy ennyire megbíznak benne, hogy minden kis részletet elmesélnek a mindennapjaikból, de folytatnom kellett az olvasást.