Pólóval a környezetvédelemért

Bevallom őszintén, hogy tizenéves koromban egyáltalán nem izgatott a környezetvédelem és a környezettudatosság kérdése. Nem emlékszem, hogy tettem volna annál többet, minthogy nem dobtam el soha a szemetet, különösen erdőben vagy mezőkön. Bár azt hiszem ennyi idősen nem is nagyon tettem a környezetünk ellen sem. Az utóbbi években viszont egyre jobban érdekel a dolog. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elsősorban az emberiség miatt. A helyzet az, hogy sokkal jobban sajnálom az állatokat, akiknek elsősorban az emberi pénzéhség miatt tűnik el az otthonuk. Ők egyáltalán nem tehetnek semmiről, viszont szerintem az embernek meg kell tanulnia azt, hogy a tetteknek ára és következménye – jelen esetben kiemelten súlyos – van.

Van nekem egy barátnőm, aki az évek során szépen bevezetett a környezetvédelem világába. Ő gyakran jár önkéntesekkel különböző erdőkbe szemetet szedni, és olyankor mindig elképesztő mennyiségű hulladékot szednek össze. Legutóbb pedig többedmagával fákat ültetett.

Ezután az akciója után már tudtam, hogy a közelgő névnapjára mivel fogom meglepni. Szerettem volna csináltatni neki egy pólót, valamilyen környezetvédelemmel kapcsolatos, de semmiképp sem sablonos felirattal. Tudtam, hogy a testvérem pár hónappal korábban szintén csináltatott egy pólót, így írtam is neki ez ügyben. Megírta, hogy a https://lolmarkt.hu oldalától rendelt.

Mindenekelőtt végignéztem a kínálatot, ami egyébként nagyon széles. Sok, különböző témában választhatunk mintákat és feliratokat is. Emellett pedig a pólók színét tekintve is több lehetőség van. Ugyan nem találtam a honlapon olyan mintát, ami megfelelt volna nekem, de szerencsére ez nem volt gond, mert a https://lolmarkt.hu –nál van lehetőség egyedi minták elkészítetésére is.

Ha valaki saját elképzelés alapján szeretne pólót, akkor ahhoz be kell menni személyesen az üzletek egyikébe, és ott lehet leadni az ilyen jellegű rendeléseket, illetve megbeszélni, hogy pontosan mit is szeretnénk. Ez azért jó, mert ha valaki csak egy alapötlettel megy, akkor tudnak segíteni a minta megtervezésében és a hozzáillő betűtípus kiválasztásában is. Ilyenkor egyébként a póló ára a honlapon található áraktól eltérhet, mert ezt a minta mérete alapján szabják meg. Egyébként nagyon jó áron van, 3500 és 4500 forint között mozognak az egyedi igények. Ami szintén pluszpont: akár azonnal elkészítik a kívánt pólót. Én a Dunakeszin található https://lolmarkt.hu üzletben adtam le a megrendelésem, és végül egy rózsaszínű felsőt választottam, az alábbi felirattal: ezen a világon mindenki kölcsönkapott levegőt szív.