Mi a teendő, ha épp nincs szabad kezünk, de valahogy mégis telefonálnunk kell?

Természetjáróként első kézből tudom megosztani a keserű tapasztalatot: bizony előfordul, hogy sajnos legalább három, de néha mind a négy végtagunkra szükség van egy-egy nehezebb terepnél, és ekkor befut egy olyan hívás, amit egyszerűen muszáj fogadni.

Ilyenkor eldönthetjük: vagy a telefonunk után kapunk, kockáztatva ezzel a testi épségünket, vagy hagyjuk, hadd csörögjön, így viszont lehet, hogy lemaradunk egy nagyszerű lehetőségről.

Néha én is azt kívánom: bárcsak polip lennék, akkor sokkal könnyebb lenne a kúszás-mászás is, plusz közben akár egy egész irodányi eszközt üzemeltethetnék, és még mindig maradna egy végtagom vakarózásra.

De mivel nekem sajnos nem adatott meg, hogy szárazföldi lábasfejűként tengessem napjaimat, így szükséges, hogy különböző kiegészítőket, kvázi segédeszközöket vegyek igénybe.

Például ami a fent felvázolt helyzetben az egyik leghasznosabb mobil tartozék, az a vezeték nélküli headset.

Mindössze egyetlen mozdulat elég, hogy egy bluetooth-headsettel akár a hátizsákunkban lévő telefont felvegyük, nem kell hozzá hosszasan kotorászni, próbára téve ezzel mind a saját, mind pedig a hívófél türelmét.

Ugyanez a helyzet, ha mondjuk városi környezetben, de mondjuk fogcsikorgató hidegben kell hosszasan várakozni, mert például egy órát halasztott, akivel találkoznunk kéne, de mi már a helyszínen vagyunk, és sehova se tudunk beülni a melegbe.

A legjobb, amit tehetünk, hogy hasznos mobil tartozékainkra bízzuk magunkat, és a sapka alatt megbúvó bluetooth fülhallgatónkra bízzuk, hogy kedvenc zenéinkkel elüssük a várakozás hosszú perceit.

A természetben azonban sokkal kevéssé valószínű, hogy a muzsikába temetkeznénk, hiszen az erdő, a szél, a madarak hangjáért keressük fel, elsősorban arra vagyunk kíváncsiak.

Viszont, mint ahogy említettem, nem mindig van rá alkalom, hogy hosszasan kutakodva előkerítsük telefonunkat, maximum az egyik kezünk tehető szabaddá.

Mi tehát ilyenkor a teendő?

Amit én ebből a szempontból a leghasznosabbnak találtam eddigi pályafutásom során, az az okos bluetooth kesztyű volt.

Igen, ez a mobil tartozék pontosan az, aminek hangzik: egy olyan kesztyű, ami összeköttetésben van a telefonunkkal, van benne mikrofon, hangszóró, hangerő-szabályozó, tehát úgy tudjuk intézni ügyeinket, hogy a kezünk közben továbbra is marad a jó melegben.

Mikor először hallottam róla én is jót nevettem, pedig akkor még nem gondoltam volna, hogy téli túráim elengedhetetlen társán mulatok ilyen remekül.

Aztán ahogy újra és újra előfordult, hogy a terepviszonyok következtében képtelen voltam válaszolni egy-egy hívásra, egyre inkább elkezdett érdekelni a dolog.

Rá is kerestem, hátha a sok egyéb mobil tartozék között ráakadok egy olyanra, ami megfelelne az igényeimnek.

Azonban rá kellett döbbennem: a káoszból borzasztó nehéz kiguberálni a legértékesebb információkat, ráadásul ahányat találtam, mindegyiknél más adatok és más ár volt megadva.

Egy barátom javaslatára, aki hasonló gondokkal küszködött, végül megtaláltam a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldást: ellátogattam az Ajándék.Varázsló oldalára, ahol a különböző bluetooth-os mobil tartozékok széles kínálatát találtam rendszerbe szedve, jól áttekinthetően.

A legjobb az egészben, hogy az oldal által felkínált termékekre kattintva közvetlenül eljuthattam arra a webshopra, ahol a legjobb és legkedvezőbb áron találhattam meg azokat.

Pár perc nézelődés és böngészés után már rá is leltem az én igényeimnek leginkább megfelelőre, úgyhogy nem vesztegettem tovább az időt, és megrendeltem.

Innentől kezdve minden simán ment, a fizetés problémamentes volt és a szállításra sem lehet panaszom: pár nap alatt megérkezett, és már indulhattam is a következő téli túrámra, de ezúttal sokkal felkészültebben.

Szóval akár mobil tartozékot, akár más egyebet keresel, saját magadnak vagy valaki számára ajándékba, javaslom, keressétek fel az Ajándék.Varázslót, mert szinte biztos, hogy találtok nektek valót, vagy az alkalomhoz illőt!