Bőrtelen motoros dzseki

2014-03-19 by doricsepely

A hétvégén tartottunk egy előadást, ami egy sorozat része. Aktuális témaként az állatvédelmet vettük górcső alá. Áttekintettük, hogy a világ mely pontjain milyen állatokra kell különösen ügyelni. Természetesen részletesebben a környezetünkben élő fajokat tárgyaltuk meg, hiszen a mindennapjainkban inkább azokkal találkozhatunk. Sorra vettük azokat az állatfajokat, amikről köztudott, hogy nagyon kevés él már belőlük, de azokról is szót ejtettünk, amelyeknél ez nem olyan egyértelmű.

Aztán megtárgyaltuk azokat a tényezőket, amelyek a legkárosabbak az állatvilágra. Többek között a vadászat is szóba került, ahonnan aztán egyenes út vezetett el a bőrfeldolgozásig. Nem vagyok híve a riogatásnak, de azért egy-két rémisztő képet betettünk a prezentációba, csupán csak azért, hogy lássák a nézők, hogy nem a levegőbe beszélünk, és nem csak magunktól találtuk ki ezeket a dolgokat.

motoros dzseki

motoros dzseki

Bemutattunk olyan termékeket is, ahol mondjuk a bőrt nyugodtan tudnák helyettesíteni valamilyen másik anyaggal. Ilyen például a motoros dzseki, amit elég sűrűn szoktak úgynevezett goretexből készíteni. A lényeg csupán annyi, legalábbis számunkra, hogy nem bőrből, hanem egy speciális textilből varrják meg a ruházatot. Úgy gondolom, hogy nem ez az egyetlen olyan dolog, ahol ahelyett, hogy állatok bőrét használnánk fel valamire, ne lehetne valamilyen más, hasonlóan strapabíró anyaggal helyettesíteni a terméket. Szóval, ha tehetitek, ti is kerüljétek a bőrből készült áruk megvételét.

Egyéb motoros dzseki /