Ausztriában könnyebb környezetet védeni

2014-03-12 by doricsepely

Nem egyszerű a környezetvédők élete… De lassacskán rájövök arra, hogy nem csak a mi életünk nem egyszerű, hanem azoké az embereké sem, akik egy olyan elvet képviselnek, ami nem a köz, hanem a befolyásos emberek ellen szól. Sajnos a világon még sok helyen – szerencsére azért egyre kevesebb tájon – az a jobb, ami gyorsan hoz több pénzt. Ez pedig az esetek többségében nem igaz… hiszen az, ha most felhúzhatok egy gyárat, ami miatt fák ezreit kell kiirtanom és az üzemeléssel együtt hozzájárulok  a levegő szennyezettségének növekedéséhez, de sok pénzt kereshetek, akkor az rövidtávon nekem nagyon jó… Na, de mi lesz a hosszú távval? Mi lesz a jövőnkkel?

állás Ausztriában

állás Ausztriában

Az egyik kollégánk – kicsit érhető módon – ezt a hozzáállást elégelte meg itthon. Úgy döntött, hogy más úton-módon próbál érvényt szerezni elképzeléseinek és követeléseinek. Azaz követeléseinknek, mert a cél ugyanúgy közös maradt. Csak ő úgy látta, hogy ezt az osztrákoknál sokkal sikeresebben meg lehet valósítani. Éppen ezért elvállalt egy állást Ausztriában, és ott fog küzdeni az élhetőbb jövőnkért.

Valahol igazat adok neki, de a pénzérme másik oldala az, hogy itthon nagyobb szükség van arra, hogy küzdjünk. Pont azért, mert nehezebb előrébb jutni, nehezebb kinyitni a füleket, hogy kéréseink, érveink és elképzeléseink eljussanak a megfelelő emberekhez.

Kívánok neki is és nekünk is eredményes munkát a továbbiakban is!

 

Egyéb állás Ausztriában /