A gyerekeimet nem akarom kizárni semmi jóból

Hogyan lehet környezettudatos lenni, ha négy gyereke van az embernek és nem mégsem akar tőlük megtagadni semmi jót. Először is, a párommal soha nem visszük őket játékboltba, nehogy kicsaljanak belőlünk egy halom fölösleges játékot. Egy évben mindig csak két alkalommal kaphatnak ajándékot: karácsonykor és születésnapokkor hogy redukáljuk az eldobott játékokból és a csomagolásból származó fölösleges szemetet. Leginkább egyébként a jatekwebshop.eu oldalról szoktam rendelni a lurkóknak. A rendelés természetesen kartonban érkezik, de szerencsére mivel sokat kézműveskedvünk és próbálunk mindent kreatív módon felhasználni, újrahasználni és megjavítani, ami az otthonunkban található, ezért ezek a dobozok még szinte soha nem kerültek még a szemétbe.

És hogy mit szoktam innen vásárolni? Ez változó, mivel mindegyik gyerek más életkorban van és más játékokra vágyik. Erre pedig próbálok odafigyelni. Nagyon sok szabadtéri játékot vásároltam már innen, mivel elég nagy udvarunk van és szeretem, ha kint játszanak, mert jót tesz az egészségüknek. Szerencsére még télen is imádnak kint lenni. Egyébként pont erről az oldalról vásároltam anno szánkókat a családnak: nagyon helyes szánkók, leginkább fából, emellett pedig fémből vannak, tehát teljesen mértékben újrahasznosítható anyagból. De szerencsére jól bírják a strapát, úgyhogy egy ideig még biztos nem mennek tönkre.

Most egyébként a Minecraftra vannak rákapva a gyerekek, szóval úgy gondoltam, hogy a közelgő karácsonyra ezzel kapcsolatosan ajándékozza meg őket az “angyalka”. Szerencsére bőven van választék az oldalon ezen témán belül is: a nagyobbak játékkészletet kapnak majd, a két kisebb pedig plüss figurákat. Merthogy azok is vannak Minecraft témában.

jatekwebshop.eu

Na de ha már erre a témára kalandoztam, kicsit bemutatom a weboldalat. Hadd mondjam el elsőként az egyik kedvenc lehetőségemet, amit még soha nem használtam, de nagyon fontosnak és figyelmesnek tartok: lehetőség van a weboldalról telefonon is rendelni, minden munkanapon 9-17 óra között. Én mindig a weboldalon keresztül rendelek, mert számomra ez nem okoz gondot, de tudom, hogy az idősebb személyek számára nem egyszerű interneten keresztül, legtöbb esetben bankkártyával fizetve rendelni. Ezért hát nagyon kedves, figyelmes dolognak tartom ezt a lehetőséget. Ráadásul a nagymamák mindig nagyon nagylelkűek az unokákkal, úgyhogy biztosan sokan élnek ezzel a lehetőséggel. Persze, azt nem tudom megmondani, hogy ez-e, vagy valami más a valódi oka annak, hogy lehet telefonon is rendelni, de mindenképpen okos ötletnek tartom. Ha pedig már erről beszélünk, itt van még néhány információ: 20.000 forint felett ingyenes a szállítás, a GLS futárszolgálattal dolgoznak együtt, a megvásárolt termékekre minden esetben minimum 12 hónap garanciát vállalnak, de bizonyos esetekben ennél többet is. A weboldalon fogyasztói tájékoztató van, amit, ha hiszitek, ha nem, én végig olvastam! Emellett pedig mintát is lehet találni arra, ha esetleg el szeretne valaki állni a megrendelésétől és meg kell írni az elállási nyilatkozatot.

Na szóval ennyit arról, hogy hogyan szoktam ajándékokat és játékokat vásárolni a gyerekeknek. Majd nemsokára írok arról is, hogy hogyan készítem az eledeleinket a családnak környezettudatosan. Addig is sziasztok.