A bőr pénztárca tudatos választás

Néha megkapom a leszidást ismerősöktől, hogy elhivatott természetvédőként hogyan lehet marhabőr pénztárcám. Van, hogy el tudom magyarázni, hogy miért, de van, hogy az illető nem hajlandó figyelni. Mindenesetre, úgy döntöttem, hogy most nyíltam felvállalom és leírom nektek az egészet.

Először is, egy barna, fekvő formájú, valódi marhabőrből készült pénztárcám van, aminek az elején egy nagyon aprólékosan és gyönyörű grafikával rendelkező álló szarvasbika képe látható. A pénztárca pontosan 12*9,5 centiméter, rendelkezik két darab papírpénztartóval, egy darab aprópénztartóval, kilenc darab kártyatartóval és öt darab irattartóval. Azt hiszem, hogy ennél komolyabb és egyszerűbb bőr pénztárcát nem is kívánhatna az ember. Egyébként Greendeed márkájú, mely márka kézzel készíti a termékeit, a természet jegyében.

Nem hiába mesélek ilyen részletesen a pénztárcámról. Amikor eldöntöttem, hogy bőr pénztárcát fogok vásárolni magamnak, az elhatározásomnak az is része volt, hogy nagyon pontosan utána fogok nézni, hogy ki gyártja, mit képvisel a márka, hogyan néz ki a pénztárca, mennyire tartós, mennyire felel meg az elvárásaimnak. És ez volt az a bőr pénztárca, ami minden óhajomat és sóhajomat teljesíteni tudta. És még csak azt sem mondhatom, hogy nehezen találtam rá. Egyértelmű volt, hogy az otthonom környékén nem nagyon árulnak bőr pénztárcákat, vagy ha igen, az is kínai hamisítvány. Ezért azonnal az internethez fordultam. Amikor beírtam, hogy bőr pénztárca, be kell hogy valljam, olyan sok oldal (több közülük hirdetés volt), jött elő, hogy kissé elveszettnek éreztem magam és majdnem feladtam a vásárlást. De végül sikerült találnom egy webshopot, a Bagboxot, ahol több minőségi bőrtermékeket gyártó márka termékei megtalálhatóak kedvező árban.

Itt kezdtem hát el, nézegetni a pénztárcákat, de izgalmamban elkövettem egy hibát. Instant abba a pénztárcába szerettem bele, amelyikről a bejegyzés elején is meséltem. De sajnos, voltam olyan szeleburdi, hogy rosszat rendeltem meg, és ezt csak akkor vettem észre, amikor megérkezett a csomag. Ugyanilyen szarvas mintás pénztárcát sikerült rendelnem, de álló típusút. Én azonban nem szeretem az olyat. Már majdnem kétségbe estem, hogy mit csináljak vele, amikor a Bagbox oldalon rá jöttem, hogy harminc napig vissza lehet küldeni a rendelést, ha annak nem esett semmi baja, csak egyszerűen nem az, amire az ember vágyott. Ennél tökéletesebb dolog még nem történt velem, miután már teljesen kétségbe estem egy adott ügy kapcsán. Szóval visszaküldtem a pénztárcát (mivel 30.000 forint alatt volt az ára, ezért nekem kellett fizetni a postaköltséget, de még így is megérte). Aztán nagy körültekintéssel megrendeltem azt, amit most is használok.

Na de még mindig nem osztottam meg veletek azt az egyszerű gondolatot, ami a bőr pénztárcámat és a természetvédelmet összekapcsolja. Egyszerűen annyira tartós egy ilyen bőr pénztárca, hogy egy életben alig kell háromszor, négyszer venned belőle. Így pénzt is spórolsz és nem is csinálsz folyamatosan szemetet. És ha bele gondolsz, mivel teljesen természetes bőr, amikor valóban lejár az ideje s szemétre kerül, idővel le fog bomlani, ellentétben a sok műanyaggal.